Follow | Dashboard




Welcome!
You've stepped into my territory now!
My territory, my rules. Get it ?
Follow me on twitter : @Mighaa_
Syukran Jazilan for reading ❤

Navigation


Credits
Template by : LovelessSagiri
Some inspiration of : Tumblr
Best view : Google Chrome
Images : Tumblr & We♥It
Sozai : Kawaii Box
Who Is She ?

Friday, 16 March 2012 | 1 Comment(s). Leave me one?
                                              





" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI-HATI PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "

                                                            Assalamualaikum.
                                                    tarik nafas. hembus nafas.
                                         بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
 




CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar-sebarkan. Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi. Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


info ni shida dapat dari facebook dan nak berkongsi dengan korang semua tentang taktik terbaru penyamun kereta masa kini. Sama-sama kita share lagi info ni biar semua berwaspada dan lebih berhati-hati lepas ni.


'' 'lepas ni jika korang nampak ada kertas dibelakang cermin kenderaan korang jangan pergi buangkannya dulu korang keluar berundur bila  dah ada ditempat yang banyak orang baru korang buangkan ok. Kita mencegah dari terjadi perkara yang tak diingini ''


Terima Kasih Allah. Assalamualaikum.

1 Comments:

Blogger Hilmi Razali said...

Hai ! Alah ingat nak borak2 tapi takde shoutbox ! takpe borak kat sini pon bole =D....

Anyway blog cantik ! ;)

16 March 2012 at 20:25  

Post a Comment


Older post / Newer Post

© 2012 - Who Is She ? - All rights reserved